ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Κανένας κατακτητής και κανένα γιαταγάνι δεν θα κάνει τον Έλληνα να αλλαξοπιστήσει

Νικολόπουλος: Κανένας κατακτητής και κανένα γιαταγάνι δεν θα κάνει τον Έλληνα να αλλαξοπιστήσει

Νίκος Νικολόπουλος | Ειδήσεις: Επιμένει και ο νέος υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου πως «τα νέα Προγράμματα Σπουδών θεμελιώνονται σε στέρεα επιστημονική και παιδαγωγική βάση», παρά τις πολλές και ποικίλες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο μάθημα των θρησκευτικών στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, αλλά και τις πεφρασμένες αντιρρήσεις επώνυμων θεολόγων και καθηγητών, αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας.

Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου σε σχετική αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου, όχι μόνο υποστηρίζει με θέρμη το νέο μάθημα, αλλά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το μάθημα των θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση συχνά εγκαλείται ότι είναι μονοφωνικό, κατηχητικό και μονόπλευρο, ακραία περίπτωση κατηχητισμού και θρησκευτικής ενδογμάτισης στο πλαίσιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

«Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο υπουργός παραδέχεται και αποδέχεται ότι το μάθημα των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία πρέπει να από-ιεροποιηθεί και να από-ελληνοποιηθεί για να είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές ντιρικτίβες της πολυπολιτισμικότητας και της νέας τάξης των απάτριδων και άθρησκων ατόμων», σχολιάζει ο κ. Νικολόπουλος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, υπογραμμίζει πως η «θρησκειολογική σαλάτα» που... σερβίρεται στα ελληνόπουλα, αποτελεί κατ’ ουσίαν έναν πνευματικό δηλητηριασμό, καθώς ανακατεύει την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό με όλες τις άλλες θρησκείες, μέσω του οποίου δεν μεταδίδεται στις μαθήτριες και τους μαθητές ο ομολογιακός χαρακτήρας της Ορθοδοξίας, ούτε όμως και η ελληνορθόδοξη παράδοση που επιμελώς πολτοποιείται, μεταξύ των θρησκειών του κόσμου.

«Τα Ελληνόπουλα χάνονται σε έναν λαβύρινθο πληροφοριών, για δόγματα και θρησκείες που τους είναι παντελώς ξένα, ενώ την ίδια ώρα δεν μαθαίνουν σχεδόν τίποτα για την πνευματικότητα της Ορθοδοξίας και την ιστορική σχέση της με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό», υπογραμμίζει ο κ. Νικολόπουλος, υπενθυμίζοντας πως όταν διάβασε αυτά τα θρησκευτικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, είπε ότι «δεν πρόκειται για θρησκευτικά, αλλά για επιχείρηση αλλοιώσεως της πίστεώς μας».

«Είτε από ιδεολογική αγκύλωση και προκατάληψη, είτε – και πολύ χειρότερα – από την υποχρέωση να ξεπληρωθούν πολλών ειδών... γραμμάτια προς τους άθρησκους δανειστές, το υπουργείο Παιδείας σήμερα, λειτουργεί ως ο μεγαλύτερος πολιορκητικός κριός για να πληγεί η πίστη των Ελλήνων και όλο το εθνοκεντρικό υπόβαθρό της. Ανεξάρτητα από το εάν αυτό συμβαίνει ως μία επίδειξη αριστερών φρονημάτων ή ως άδηλη και υπόγεια μνημονιακή υποχρέωση, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει να ξέρει πως τα νεοποχίτικα κατασκευάσματα θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος. Και αυτό ήδη συμβαίνει σε πολλά επίπεδα... Παράλληλα, οφείλει να γνωρίζει πως είναι πολλοί ακόμα οι... Έλληνες σε αυτόν τον τόπο! Και όλοι αυτοί θα εξακολουθούν να μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά την θεία Αποκάλυψη, την θεία Ανάσταση και την πίστη στον Τριαδικό Θεό, μαζί με όλα όσα το ράσο και η αγιαστούρα έκαναν γι’ αυτόν τον τόπο, κρατώντας τον λαό όρθιο ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, κάτω από το γιαταγάνι του κατακτητή. Κανένας κατακτητής και κανένα σύγχρονο γιαταγάνι δεν θα κάνει τον Έλληνα να αλλαξοπιστήσει...», καταλήγει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις