ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Χαρισματικός αλλά και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Λεβέντης για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Χαρισματικός αλλά και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατεγράφη στους σπουδαίους της πολιτικής». Με αυτή την καταληκτική αναφορά έκλεισε την ομιλία του την Τετάρτη (07/06/2017) ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Χαρισματικός» και «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», ήταν οι δύο φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Λεβέντης για να περιγράψει πολιτικά τον πρώην πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, του αναγνώρισε ως «μεγάλο επίτευγμα συναίνεσης τη συγκρότηση κυβέρνησης το 1989 με Φλωράκη και Κύρκο», από το οποίο, όπως είπε, «εμείς πρέπει να διδαχθούμε», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του για την ίδρυση της Ένωσης Κέντρου αλλά και στο «ιστορικό λάθος να ρίξει το 1965 με αποστασία την κυβέρνηση».

«Είχε μεγάλη αξία αλλά έβαλε τον εαυτό του σε δοκιμασία που έγινε αποστάτης της παράταξής του. Ζούσε ένα εσωτερικό δράμα. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα να φτιαχτεί η Ένωση Κέντρου αποστάτησε και έριξε αυτή την κυβέρνηση. Ήταν ιστορικό λάθος του που το πλήρωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις