ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος σε Σόιμπλε: Μην αφήσεις τις εκλογές να επηρεάσουν τις αποφάσεις σου για το χρέος

Παυλόπουλος σε Σόιμπλε: Μην αφήσεις τις εκλογές να επηρεάσουν τις αποφάσεις σου για το χρέος

Προκόπης Παυλόπουλος | Ειδήσεις: Σαφές μήνυμα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στέλνει την Παρασκευή (09/06/2017) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, καλώντας τον να εγκαταλείψει, ουσιαστικά, τη σκληρή στάση του και υπογραμμίζοντας πως το ζήτημα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, με φόντο την επίσκεψή του στη γερμανική πόλη Κάσελ, για την έκθεση Documenta, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει σχετικά: «Θα ζητούσα από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία όσον αφορά τις αποφάσεις του για την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεγαλύτερης σημασίας, αφορά την Ευρώπη».

welt

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο της υποχρεώσεις της απέναντι στους εταίρους της και αναφέρεται ειδικότερα στο θέμα των παρεμβάσεων επί του αφορολόγητου.'

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η κα Βλασία Παυλοπούλου θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ και την κα Έλκε Μπούντενμπεντερ.

Ο κ. Παυλόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό Πρόεδρο, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων ενώ θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κας Βλασίας Παυλοπούλου, επίσημο δείπνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν την πτέρυγα αρχαίας ελληνικής τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βερολίνου Altes Museum, θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνο, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και με Έλληνες ανταποκριτές-δημοσιογράφους.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σχετικές ειδήσεις