ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας εναντίον Τσίπρα: Η διαμάχη για το χρέος είναι κάλπικη

Κουτσούμπας εναντίον Τσίπρα: Η διαμάχη για το χρέος είναι κάλπικη

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της χθεσινής (11/06/2017) ομιλίας του στην πλατεία Φάρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Αιχμή του δόρατος, η κυβερνητική διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η επιχειρούμενη ανάδειξης της χώρας σε παγκόσμιο κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή και η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.

Έκανε λόγο για «δήθεν εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξόδου της χώρας από την κρίση», υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση γενικά για το χρέος είναι αντικείμενο διαμάχης και ανταγωνισμών ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αλλά και ανάμεσα σε κράτη- μέλη της Ευρωζώνης που διεκδικούν ανάλογες διευθετήσεις για τις υπερχρεωμένες δικές τους οικονομίες».

Αμφισβήτησε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα βρίσκεται «σε ένα μομέντουμ ανάκαμψης» σημειώνοντας πως «η πραγματική εικόνα στην αγορά εργασίας αποτυπώνεται με τη σταθερή, μεγάλη μείωση μισθών και μεγάλη αύξηση της υποαπασχόλησης».

Υποστήριξε ότι στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης για τη «δήθεν ανάδειξη της χώρας σε παγκόσμιο κόμβο, εμπορίου, μεταφορών, ενέργειας, τουρισμού, για την ευρύτερη περιοχή», δεν είναι τίποτα άλλο από την «εμπλοκή της ακόμα πιο ενεργά και με ρόλο στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή», εκτιμώντας πως πρόκειται για ανταγωνισμούς που «βάζουν φωτιά στην περιοχή μας... που όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και ειρήνης αλλά σπρώχνει τον λαό στο μάτι του κυκλώνα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάθεση προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, των νέων τροπολογιών για το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων για τη δεύτερη αξιολόγηση, σε νομοσχέδιο για την αλιεία.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις