ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά «αδειάζει» Τσίπρα: «Καμένο χαρτί» η πρότασή του για συνεργασία

Γεννηματά «αδειάζει» Τσίπρα: «Καμένο χαρτί» η πρότασή του για συνεργασία

Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» που δημοσιεύεται τη Δευτέρα (26/06/2017).

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εκμεταλλεύτηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως στις επόμενες εκλογές, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι εκκωφαντική», ενώ αποκρυσταλλώνει την άρνησή της για συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα σε τέσσερα κύρια σημεία:

«α) αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια

β) συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη

γ) συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 και

δ) διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας επιχείρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, με συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» να κάνει άνοιγμα προς την κ. Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «προοδευτική διακυβέρνηση».