ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Στις 18 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Στις 18 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 18 μονάδων καταγράφει η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφοντας συντριπτικό προβάδισμα με τους επτά στους δέκα πολίτες να παρουσιάζονται δυσαρεστημένοι πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πήρε ότι διεκδικούσε από το Eurogroup.

Στη δημοσκόπηση ακολουθούν με 7,5% το ΚΚΕ, με 7% η ΧΑ, με 6% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ μικρή άνοδο με 2% καταγράφει το Ποτάμι.

Μεγάλα ποσοστά καταγράφει η δηλούμενη αποχή που φτάνει το 17%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης το 69,5% πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα είναι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 33% έναντι 16%.

Μόλις το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο και βλέπει εναλλακτικές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δυσαρεστημένων δεν βλέπει εναλλακτικές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επτά τους 10 Έλληνες απαντούν αρνητικά στην ερώτηση αν πήρε η Ελλάδα όσα διεκδίκησε στο Eurogroup.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά: φθάνει το 77%.

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα ήθελαν μετά από πιθανές εκλογές μόνο το 16% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33% δηλώνει ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή με κορμό της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον προηγούμενο μήνα καταγραφόταν προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ ελάμβανε 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην έρευνα αποτυπωνόταν η γνώμη των πολιτών για τα μέτρα που είχαν ψηφισθεί τις ημέρες διεξαγωγής της από τη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να πιστεύει ότι συνιστούν νέο μνημόνιο.

Σχετικές ειδήσεις