ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Γεννηματά κατά Τσίπρα: Όλοι έχουν καταλάβει ότι μας βάλατε τη θηλιά στο λαιμό

Βουλή – Γεννηματά κατά Τσίπρα: Όλοι έχουν καταλάβει ότι μας βάλατε τη θηλιά στο λαιμό

Φώφη Γεννηματά | Βουλή: Δριμύτατη επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε τη Δευτέρα (03/07/2017) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε η ΝΔ για την οικονομία και συγκεκριμένα για τη συμφωνία του Eurogroup.

«Η συζήτηση σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί οι αποφάσεις του Eurogroup και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση επηρεάζουν την πορεία της χώρας για δεκαετίες. Όσον αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup, ήδη ο Ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και αυτά δεν είναι καθόλου τιμητικά για τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Όλοι έχουν καταλάβει ότι μας βάλατε τη θηλιά στο λαιμό», σημείωσε η κ. Γεννηματά στην εισαγωγική της τοποθέτηση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες», ενώ αναφέρθηκε στους πέντε χαμένους στόχους της κυβέρνησης.

«Μας έλεγε ο πρωθυπουργός:

1. Ότι δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα λιτότητας και ότι δεν είναι νοητή η προνομοθέτηση μέτρων.
2. Ότι «ή θα υπάρξει λύση για το χρέος ή το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα».
3. Ότι κύριος στόχους είναι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
4. Ότι είναι απαραίτητο να διαμορφωθούν συνθήκες εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια.
5. Ότι θα διεκδικήσουμε πρόσθετους πόρους για την επιτάχυνση της Ανάπτυξης.

Έγινε τίποτε από αυτά; Τίποτα απολύτως. Μηδέν εις το πηλίκο. Πήραμε μόνο την προγραμματισμένη «δόση», των 8,5 δις ευρώ μετά από 8μηνη ταλαιπωρία και καθυστέρηση», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κοστίζει πολύ ακριβά στον τόπο. Γι’ αυτό ότι και αν λένε η καταδίκη του λαού, έρχεται αμείλικτη.Και όσο πιο γρήγορα έρθει η ώρα αυτή τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Διαβάστε ΕΔΩ για την άγρια κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

Σχετικές ειδήσεις