ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι για Κυπριακό: Το αδιέξοδο οφείλεται στις εμμονές της Τουρκίας

Ποτάμι για Κυπριακό: Το αδιέξοδο οφείλεται στις εμμονές της Τουρκίας

Κυπριακό | Ειδήσεις: Επικρίσεις ως προς τους χειρισμούς της τουρκικής πλευράς που οδήγησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/07/2017) στο «ναυάγιο» της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, διατυπώνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Αν και υπήρχαν οι προυποθέσεις για μια ευτυχή κατάληξη, η πεισματική εμμονή της Τουρκίας στη διατήρηση της συνθήκης εγγύησης και των στρατευμάτων της στην Κυπριακή Δημοκρατία, και μετά την έναρξη ισχύος της νέας συμφωνίας, οδήγησε στην αποτυχία των προσπαθειών όσων επιθυμούσαν μια πραγματική λύση και όχι την δημιουργία ενός τουρκικού προτεκτοράτου στην ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και προσθέτει: «Οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ήταν αξιέπαινες. Δυστυχώς, οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας που συνεπικουρούνταν και από τρίτους που -για δικούς τους λόγους- δεν ευνοούν την πλήρη ανεξαρτησία της Κύπρου, έφεραν τα πράγματα στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

Καταλήγει δε το Ποτάμι: «Δεν είναι η στιγμή για την εκτόξευση εσωτερικών κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών. Είναι η στιγμή της περισυλλογής και της σωστής προετοιμασίας για τα επόμενα βήματα, όταν αυτά καταστούν εφικτά».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό που οδήγησε στο «ναυάγιο» το Κραν Μοντανά

Σχετικές ειδήσεις