ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ίλιγγος» στην κυβέρνηση από τις δημοσκοπήσεις: Εξοργισμένοι οι πολίτες με τον Τσίπρα

«Ίλιγγος» στην κυβέρνηση από τις δημοσκοπήσεις: Εξοργισμένοι οι πολίτες με τον Τσίπρα

Δημοσκοπήσεις | Ειδήσεις: «Πονοκέφαλο» και έντονο προβληματισμό προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τα οποία, πέρα από την εκλογική «κατρακύλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταγράφουν ένα αίσθημα βαθιάς αγανάκτησης και απογοήτευσης από την πλευρά της κοινωνίας, με φόντο τη συνέχιση των αιματηρών πολιτικών του Μνημονίου.

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο και στο κομματικό «στρατηγείο» της Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός.

Και τούτο, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει πλέον να μην μπορεί να αντιστρέψει την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνησή του, παρά τις όποιες «ενέσεις αισιοδοξίας» επιχειρεί ο ίδιος να κάνει με δηλώσεις του, παρουσιάζοντας μια Ελλάδα δήθεν ισχυρή στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Τι καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Χαρακτηριστικά, άλλωστε, ήταν τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που είδε το Σάββατο (07/07/2017) το φως της δημοσιότητας από τη Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (68%) στο ερώτημα πώς αξιολογούν τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, απάντησαν πως είναι «κακή», ενώ ένα ποσοστό 17% τη χαρακτήρισε «καλή» και το 15% είπε «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου, η «ψαλίδα» ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανοίξει κατά 14,8 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι 22% που καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%, ΚΚΕ 8%, Ένωση Κεντρώων 3,8%, το Ποτάμι 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6% και άλλο κόμμα 3,6%.

Επισημαίνεται πως διψήφιο ποσοστό διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και περίσσευμα οργής των πολιτών αναφορικά με την έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου κατέγραψε και η δημοσκόπηση «Τάσεις» που δημοσίευσε την Πέμπτη (06/07/2017) η εταιρεία MRB (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Την εξαιρετικά δεινή εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν και οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις του Ιουνίου, της Κάπα Research και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας φαίνεται ξεκάθαρα η ζημιά που έχει υποστεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στη μέτρηση του ΠΑ.ΜΑΚ. αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 33% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 15% (διαφορά 18 μονάδων). (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 9,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο αφήγημα που επιχειρεί να πλασάρει ο Αλέξης Τσίπρας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Με μια προσεκτική ματιά όλων των τελευταίων μετρήσεων, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πως η κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει πλέον κάθε είδους επαφή με τους πολίτες, οι οποίοι εκτιμούν πως η χώτα υπέστη δεινή ήττα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και δεν πήρε ποτέ αυτό που ήθελε, δηλαδή την πολυπόθητη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σχετικές ειδήσεις