ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός πρόδωσε τις αξίες της Αριστεράς

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός πρόδωσε τις αξίες της Αριστεράς

«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τώρα χρειάζεται νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ), Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» πρόσθεσε ότι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και ανέφερε ότι αν δεν αλλάξουν τα (εκλογικά) ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, «ώστε να συνετιστούν», το αδιέξοδο της χώρας θα εντείνεται, ενώ προηγουμένως έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» στην οποία επιδίδονται η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η ΔΗ.ΣΥ θα καταφέρει «να τους καθίσουμε όλους σε ένα τραπέζι», με προϋπόθεση, όμως, την αύξηση της δύναμής της.

Ακόμα, η κ. Γεννηματά είπε ότι πρέπει να γίνει Εξεταστική για την πορεία της οικονομίας από το 2000 έως σήμερα, όχι για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου, αλλά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και άπαντες να αντιληφθούν τι συνέβη στη χώρα.

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ επειδή αρνούνται αυτό το αίτημα και υπογράμμισε ότι «η ειλικρίνεια από όλους και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου (για τη χώρα) είναι η βάση της συνεννόησης».

Ερωτηθείσα, σχετικά, είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δεν θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια Εξεταστική, σημειώνοντας ότι όλα τα νομοθετήματα και τα εργαλεία διαφάνειας στον τόπο προέρχονται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί όλο αυτό το θεσμικό οπλοστάσιο προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους «γιατί είναι με την πλάτη στον τοίχο».

Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ είπε ότι αυτό ήταν πολιτικό και προγραμματικό, αποσαφήνισε ότι η ΔΗ.ΣΥ δεν είναι «ένωση προσώπων» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ένωση της κοινωνικής βάσης της παράταξης και η ενοποίηση του κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς η οποία θα μπορέσει πλέον να καταστεί εφαλτήριο για την αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού.

Πρόσθεσε ότι η ΔΗ.ΣΥ είναι η μόνη παράταξη που έχει καταθέσει το «Σχέδιο Ελλάδα» το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για προγραμματική συμφωνία.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, χαρακτήρισε την πολιτική του ως «συντηρητική δεξιά πολιτική», πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει προδώσει όλες τις αξίες της Αριστεράς, «έχει κάψει την ελπίδα» του ελληνικού λαού στον οποίο δεν αξίζει η παραίτηση και καθημερινά «γίνεται όλο και περισσότερο "ένα" με τον συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο».