ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

Μητσοτάκης: Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το απόγευμα της Τετάρτης (12/07/2017) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε εναντίον του κ. Τσίπρα για το διορισμό της Βασιλικής Θάνου στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού: «Η μέχρι πριν λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανέλαβε καθήκοντα νομικού στελέχους στο γραφείο του πρωθυπουργού. Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες αποκαλύψεις επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις βλέψεις της κυβέρνησης για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η κυβέρνηση για να μείνει στην εξουσία απεργάζεται διάφορα σχεδόν καθεστωτικού χαρακτήρα σχέδια. (...) Είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις των δικαστικών ενώσεων απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Οφείλουν να επιτελέσουν όλοι το δημοκρατικό τους καθήκον σε όποια θέσει και εάν βρίσκονται».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η θέση της ΝΔ είναι ανάμεσα στους πολίτες. «Εμείς έχουμε σχέδιο για το μέλλον (...) μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, γιατί είμαστε ανοιχτό κόμμα, που θέλουμε ανοιχτή οικονομία και ανοιχτή κοινωνία».

Και συνέχισε: «Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και υπέγραψαν δύο μνημόνια δεσμεύοντας τη χώρα στη λιτότητα για μισό αιώνα. Εκλέχθηκαν υποσχόμενοι παροχές 12 δισεκατομμύρια ευρώ και επέβαλαν μέτρα πάνω από 14 δισεκατομμύρια σε βάρος των μη προνομιούχων, αυτών που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν. Και όλα αυτά την ώρα που η πραγματική οικονομία υποφέρει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γύρισε τη χώρα πολύ πίσω, η ζημιά που έφεραν το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης είναι πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ακόμα αρνούνται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ εμείς στηρίξαμε όλες τις εξεταστικές της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουμε όμως καλά: Η εξεταστική αυτή θα γίνει».

«Θα πρέπει όμως να αποφασίσουν. Θα γίνει σε αυτή τη Βουλή που έχουν την πλειοψηφία; Ή στην επόμενη που θα έχουμε την πλειοψηφία εμείς;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις