ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της η κυβέρνηση

Γεννηματά: Όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι είναι όμηρος της τυχοδιωκτικής της πολιτικής, εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνει ότι η έκθεση του ΔΝΤ «εντείνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση».

Όπως επισημαίνει, «το νέο ‘αφήγημα’ της Κυβέρνησης δείχνει εκτός πραγματικότητας. Όταν το Δημόσιο χρέος χαρακτηρίζεται και πάλι ως ‘εξαιρετικά μη βιώσιμο’ και αμφισβητείται ευθέως η δυνατότητα επίτευξης πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια. Με αποτέλεσμα να μας ζητούν ήδη την επιτάχυνση εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, την παραπομπή των λεγόμενων αντί μέτρων για το απώτερο μέλλον και το πάγωμα της επαναφοράς των διατάξεων για τις συλλογικές συμβάσεις».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «τα προβλήματα βρίσκονται είναι εδώ» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αγρόν αγοράζει, πολώνει και διχάζει. Αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία».

Εντείνει, δε, την κριτική της σημειώνοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορούν. Και ο κίνδυνος είναι να γίνουν μοιραίοι για το μέλλον της χώρας».

Καταλήγει λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, «στη βάση μιας Εθνικής γραμμής και του σχεδίου Ελλάδα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει περιγράψει και προτείνει. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ελπίδα».

Σχετικές ειδήσεις