ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου για δικαστές: Θα αντιστέκονται με οποιαδήποτε κυβέρνηση

Αθανασίου για δικαστές: Θα αντιστέκονται με οποιαδήποτε κυβέρνηση

Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφορικά με τις επικρίσεις που διατυπώνουν το τελευταίο διάστημα στελέχη της εναντίον των δικαστών, άσκησε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Οι δικαστές αντιστέκονται και θα αντιστέκονται, είτε είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, γιατί ο μόνος στόχος τους είναι η προάσπιση της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτά τα νέα παιδιά που είναι σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν υπηρετούν τα κόμματα», σημείωσε.

Ο ίδιος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Προσπαθούν να πουν ότι η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις υπέρ της εργοδοσίας ενώ ξέρουν ότι ο Άρειος Πάγος έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του την πιο φιλεργατική νομολογία».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου διέψευσε ότι έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών λέγοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου χαρίτων, την οποία ο ίδιος ως υπουργός την υπέγραψε ως όφειλε και την παρέπεμψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος να δώσει χάρες.

Όπως είπε ο συγκεκριμένος κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος όχι με εκείνη τη χάρη, αλλά αργότερα, με αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων.

Σχετικές ειδήσεις