ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Η Δικαιοσύνη να είναι προσεκτική

Κουρουμπλής: Η Δικαιοσύνη να είναι προσεκτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής | Ειδήσεις: Την εκτίμηση πως «στην Ελλάδα η ίδια η δικαιοσύνη επέτρεψε σε πολλούς να ασκούν κριτική και μάλιστα υπερβολική» εξέφρασε τη Δευτέρα (24/07/2017) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Βεβαίως η δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος χώρος, που έτσι πρέπει να λειτουργεί. Στην Ελλάδα όμως, η ίδια η δικαιοσύνη επέτρεψε σε πολλούς να ασκούν κριτική και μάλιστα υπερβολική, γιατί η ίδια έδωσε τέτοια δικαιώματα. Και αυτό το λέω διαχρονικά. Και μη μου πει κανείς ότι δεν υπήρξαν παραδικαστικά κυκλώματα. Όταν υπάρχουν τέτοια, δίνεις το δικαίωμα στον άλλο να κάνει κριτική. Σε αυτά τα ζητήματα λοιπόν, η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αρκούντος προσεκτική», είπε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Και συνέχισε: «Να προσέχει πως συναλλάσσεται με την εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή, θρησκευτική, πολιτική. Η χώρα πέρασε πολλά τέτοια και πολλά μεγάλα ζητήματα παίχτηκαν με περίεργο τρόπο στο χώρο. Λίγο μέτρο χρειάζεται σε όλους. Και να πω και κάτι άλλο. Γιατί δεν πρέπει να ξέρουμε το πόθεν έσχες των δικαστών; Γιατί πρέπει να είναι στο άβατο;».

«Όλοι πρέπει να αποκτήσουμε ένα μεγαλύτερο σεβασμό στα ζητήματα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Και όταν λέω όλοι, εννοώ και τους λειτουργούς και τους πολιτικούς και όλοι πρέπει να μπούμε σε ένα άλλο πνεύμα, για να στηρίξουμε σε δύσκολες περιόδους, τη Δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχετικές ειδήσεις