ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Έχουμε τα πρώτα δείγματα ελάφρυνσης του χρέους

Γεροβασίλη: Έχουμε τα πρώτα δείγματα ελάφρυνσης του χρέους

Για τα πρώτα θετικά σήματα ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της «με διαρκή προσπάθεια της δικής μας κυβέρνησης», έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, σχολιάζοντας την έξοδο στις αγορές.

«Ο μεγάλος τίτλος της δικής μας διακυβέρνησης είναι ότι παραλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη και σήμερα έχουμε σημεία ανάκαμψης και εξισορρόπησης και ανοίγει επιτέλους ένας αισιόδοξος δρόμος για το μέλλον» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε για το χρέος, που είναι χαρακτηρισμένο ως μη βιώσιμο, όπως είπε, ότι «έχουμε σήμερα τα πρώτα δείγματα ελάφρυνσης αυτού του χρέους».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Γεροβασίλη εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας «βαρετή» την επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ, καθώς όπως είπε χρησιμοποιεί συνεχώς το ίδιο φτωχό λεξιλόγιο. Κάλεσε προσωπικά τον πρόεδρο του κόμματος να προτείνει «με επιχειρήματα», πότε θα πρέπει να βγει η χώρα στις αγορές, με ποιες προϋποθέσεις και να πει «γιατί αυτή η έξοδος δεν ήταν σωστή όταν το διεθνές οικονομικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό περιβάλλον παραδέχεται ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη έξοδος».

Επίσης, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειμμα δημοκρατίας για το γεγονός ότι συνέστησε στα στελέχη της ΝΔ να μην συμμετέχουν στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν εμπιστεύεται την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολίτες και τα στελέχη του.
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί η ΝΔ για την πρώτη περίοδο διαπραγμάτευσης, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι αν ήταν καθοριστική ζημία για την ελληνική οικονομία, δεν θα μπορούσαμε να βγαίναμε στις αγορές και να έχουμε ισορροπήσει την ανάπτυξη και την οικονομία. «Το να λες κουβέντες, δεν πείθεις πια κανέναν όσο ωραίες κι αν είναι οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις. Τα γεγονότα είναι αυτά που θα αποδείξουν την επιτυχία ή την αποτυχία μιας πολιτικής» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το βιβλίο και τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της πρώτης περιόδου του 2015, η υπουργός ανέφερε ότι εμπιστεύεται τη γνώμη των περισσότερων μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου (η ίδια δεν συμμετείχε), που τον έχουν διαψεύσει, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «ο ναρκισσισμός στην πολιτική είναι συγχρόνως και πολύ συχνός και πολύ επικίνδυνος».

Τέλος, αναφερόμενη στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, η κ. Γεροβασίλη διαχώρισε τον εκατέρωθεν σχολιασμό αποφάσεων από την παρέμβαση, λέγοντας ότι ο πρώτος είναι θεμιτός και δημοκρατικός, ενώ η δεύτερη είναι επικίνδυνη.

Σχετικές ειδήσεις