ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Πάτε τη χώρα στο πουθενά

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Πάτε τη χώρα στο πουθενά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε επικριτικά την απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα ενώ εκείνος ήταν στο βήμα, και ανέβασε τους τόνους της κριτικής του και για τα θέματα της παιδείας, αναφερόμενος ειδικότερα στην απόφαση για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία.

«Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω. Την πάτε στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους: «Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Αυτός που κρατάει τη σημαία δεν το κάνει από κίνητρο, αλλά του προσφέρεται ως επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνει».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθη: «Αλήθεια τι λένε οι ΑΝΕΛ για όλα αυτά;» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο; Που είναι ο κ. Καμμένος αυτήν την εβδομάδα της πυκνής νομοθετικής εργασίας, να μας πει αν συμφωνεί με αυτά τα ωραία τα οποία κάνετε;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, διερωτώμενος γιατί η κυβέρνηση δεν καταδικάζει το «πραξικόπημα Μαδούρο», όπως το χαρακτήρισε.

«Αλλά, βέβαια, ο Μαδούρο είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλατε να κάνετε συνάντηση να σας υποστηρίξει στο σχέδιό σας να βγούμε από την Ευρωζώνη... Φοβάστε μήπως να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν, και ότι δημόσια μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που κάνατε μαζί τους; Θα τα μάθουμε όλα στην εξεταστική που θα κάνει η ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις