ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος για το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας

Προκόπης Παυλόπουλος για το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας

Τη στήριξη της Πολιτείας προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον ρόλο που διαδραματίζει ως προς την προστασία της παιδικής ηλικίας επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος την Παρασκευή (04/08/2017) τον επικεφαλής της οργάνωσης, Κώστα Γιαννόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Πριν απ’ όλα να έχετε δύναμη για να ξεπερνάτε όλες τις δυσκολίες και, κυρίως, τις ανθρώπινες δυσκολίες. Προέχει αυτό το ζήτημα για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας. Το δεύτερο: Θα έχετε συμπαράσταση σ’ αυτόν τον αγώνα που δίνετε ώστε απέναντι σε Οργανώσεις, όπως είναι το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, η πολιτική του Κράτους, και ιδίως η φορολογική, να είναι ανάλογη με αυτό που ταιριάζει στον ρόλο αυτών των Οργανώσεων», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε δε: «Η ειδική μεταχείριση, ιδιαίτερα στα θέματα της φορολογίας, που πρέπει να έχουν Οργανώσεις όπως το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, είναι συνταγματική επιταγή. Το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 4 ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και, βεβαίως, ανάλογα με την αποστολή την οποία έχει καθένας. Δεν μπορεί να εξομοιώνονται πράγματα τα οποία δεν είναι όμοια. Όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Ξέρω ότι έχετε σ’ αυτόν τον τομέα και εσείς και όλες οι Οργανώσεις που αναπτύσσουν αυτή την δραστηριότητα την συμπαράσταση και πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό το ζήτημα».

«Θέλω όμως να τονίσω ότι αυτή η αναγνώριση του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που σημαίνει καταξίωση αλλά και συμπαράσταση, δείχνει ότι στην Ευρώπη αρχίζει να λειτουργεί ουσιωδώς ο κανόνας της Αλληλεγγύης. Αντιλαμβανόμαστε όλοι στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον Ελληνικό. Είναι ευρύτερο. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι η αρχή της Αλληλεγγύης δεν είναι μία αφηρημένη έννοια. Είναι ένας κανόνας με πλήρη ισχύ ο οποίος, ιδίως σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να λειτουργήσει για να μπορέσει η ΕΕ να παίξει τον ρόλο της, δεδομένου ότι ο ρόλος της είναι ιδιόμορφος. Έχει αρχές και αξίες η Ευρώπη τις οποίες οφείλει να υπηρετήσει και, βεβαίως, το επίκεντρό της – το λέγω κουραστικά πολλές φορές – είναι ο Άνθρωπος. Χαίρομαι γιατί έχετε αυτού του είδους την συμπαράσταση και την αναγνώριση. Και αυτό ας είναι μία επιπλέον δύναμη για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του είπε: «Δυστυχώς, μέσα σ’όλα αυτά διαχρονικά τα 22 χρόνια μας καλούμαστε να πληρώνουμε φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και όλα αυτά. Προσπαθούμε να πείσουμε, υπάρχουν κάποια αυτιά που μας ακούνε. αλλά δεν υπάρχει η ολοκλήρωση της διάθεσης. Ευτυχώς το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ ποτέ δεν είχε κομματική ή άλλη εξάρτηση, άρα διαχρονικά είμαστε με την εκάστοτε κυβέρνηση και θεσμικά υπηρετούμε αυτές τις διαδικασίες. Αλλά είναι άδικο, κύριε Πρόεδρε, να βρισκόμαστε σε τέτοια διαδικασία».

Σχετικές ειδήσεις