ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ζεσταίνει μηχανές» το Μαξίμου εν όψει ΔΕΘ

«Ζεσταίνει μηχανές» το Μαξίμου εν όψει ΔΕΘ

Κυβερνητικές πηγές | Ειδήσεις: Εντείνονται οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου για το επόμενο περιφερειακό συνέδριο, που θα γίνει στην Κρήτη, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, βρίσκεται σε αναβρασμό, με φόντο την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Για τον σκοπό αυτό, στην Κρήτη θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ είχε προηγηθεί συνεργασία με τον περιφερειαρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Τρίτη (08/08/2017), συγκεκριμένα, ο κ.. Βερναρδάκης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως επίσης και σύσκεψη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί και τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Την ίδια στιγμή, όμως, προετοιμάζεται και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της ΔΕΘ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη Έκθεση από τότε που άρχισε να λειτουργεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη.

«Επιπλέον η κυβέρνηση έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και μάλιστα σε χρονίζοντα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (απόδοση στρατοπέδων στους πολίτες, ΟΑΣΘ, Μετρό κ.α.)», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός δεν θα παραμείνει στην πόλη μόνο για ένα 48ωρο όπως συνήθιζαν προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Αντιθέτως, αναμένεται να είναι στη Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με φορείς.

Σχετικές ειδήσεις