ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά LIVE - Μητσοτάκης: Οι πολίτες ξέρουν ποιοι ήταν άφαντοι, ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες

Φωτιά LIVE - Μητσοτάκης: Οι πολίτες ξέρουν ποιοι ήταν άφαντοι, ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες

Κυριάκος Μητσοτάκης | Φωτιά τώρα: Σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το χειρισμό και τον συντονισμό των πυρκαγιών αφήνει σήμερα, Τετάρτη (16/08/2017) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Αυτή την ώρα δεν θέλω να επεκταθώ σε περαιτέρω κριτική. Εξάλλου, οι πολίτες - και ειδικά όσοι ζουν σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές - έχουν εικόνα του αν και κατά πόσο ήταν αποτελεσματική η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Για το ποιοι ήταν άφαντοι, ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες», σημειώνει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος τη ΝΔ.

Και προσθέτει: «Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος μόνο όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, επίσκεψή μου στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί, στις 10:30».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «εθνική υπόθεση» την προστασία του δασικού πλούτου και συνεχίζει: «Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια εντυπώσεων και η επικοινωνιακή διαχείριση μιας οικολογικής καταστροφής. Την αφήνω εξ ολοκλήρου στους πολιτικούς που πολιτεύονται με όρους του χθες και ας θέλουν να εμφανίζονται ότι κομίζουν το «νέο» στην πολιτική. Σε αυτούς που κοιτούν το δάχτυλο (εν προκειμένω την κάμερα) και όχι το δάσος που κάηκε, ενδεχομένως και από δικές τους ευθύνες. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να γίνουν επιτέλους πράξη μια σειρά από προτάσεις που θα προστατεύσουν τα δάση μας και τις περιουσίες των πολιτών. Η δασική πολιτική δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Όπως και τα περισσότερα ζητήματα, στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, αποτελεί και αυτή εθνική υπόθεση».

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook

Σχετικές ειδήσεις