ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία Βαρθολομαίου και Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ζακύνθου

Παρουσία Βαρθολομαίου και Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ζακύνθου

Στη Ζάκυνθο θα βρεθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στις 23 και 24 Αυγούστου, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 300 ετών από την ημέρα της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν, επίσης, με την παρουσία τους οι αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, Κύπρου Χρυσόστομος, και πλήθος εκπροσώπων της εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ταξιδέψει στη Ζάκυνθο με ειδική πτήση από την Προύσα το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου, οπότε ξεκινούν οι εκδηλώσεις, ενώ ανήμερα της γιορτής, Πέμπτη 24 Αυγούστου, θα αφιχθεί στο νησί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 19:00, θα γίνει η επίσημη κάθοδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α' από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Θα ακολουθήσει δοξολογία με περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί μέγας πατριαρχικός εσπερινός.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στις 02.00, θα αρχίσει η ακολουθία του όρθρου και η νυχτερινή θεία λειτουργία. Στις 07:30, θα τελεσθεί η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Την ίδια ημέρα, στις 19:30, θα γίνει η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 08:30, θα τελεσθεί η αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως θα γίνει η περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή του στην ιερά λάρνακα.

Σχετικές ειδήσεις