ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Ναι» σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: «Ναι» σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ

Για τις επικείμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά και την ανάδειξη νέα ηγεσίας μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την Κεντροαριστερά, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την εκλογική διαδικασία.

«Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια που δεν πρέπει να οδηγεί σε μια νέα Ένωση Κέντρου, που θα διευθετεί παλαιές φιλοδοξίες, αλλά σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, που θα έχει μάθει από τα λάθη του και θα αγκαλιάζει τον κόσμο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία μέχρι το φιλελεύθερο κέντρο. Με σύγχρονο πρόγραμμα, νέο ήθος και πρόσωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, για το άρθρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη σύγκριση μεταξύ των δυο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμά ότι «ο Πρωθυπουργός θα κάνει πολλές φιλοσοφικές συζητήσεις προσπαθώντας να αποφύγει τα θέματα της καθημερινότητας, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο αυτή η κυβέρνηση να έχει βελτιώσει τα πράγματα, από την οικονομία και το προσφυγικό μέχρι την παιδεία».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης που δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τον σημερινό πρωθυπουργό, θα έλεγα ότι είναι και ύβρις να τους συγκρίνουμε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι οι δυο σημαντικότεροι ηγέτες του προηγούμενου αιώνα, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους σε δυο διαφορετικές αλλά κρίσιμες περιόδους που ήταν εθνεγερτήριες».

Για την ιστορική αποτίμηση της μεταπολίτευσης ο ευρωβουλευτής δήλωσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα χρόνια της μεταπολίτευσης που απαξιώνονται από πολλούς, ήταν η καλύτερη εποχή του ελληνικού λαού. Η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα που επέτρεψε και στο παιδί του φτωχού να σπουδάσει και να επιτύχει. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ που λειτουργεί ακόμα και σήμερα ως ασπίδα ασφάλειας, ήταν παράγωγα αυτής της περιόδου. Υπήρχαν βέβαια και αρνητικά σημεία: το πελατειακό κράτος και η δημαγωγία, τα οποία όμως προϋπήρχαν και η μεταπολίτευση δεν κατάφερε να τα εξαλείψει. Από τη μεταπολίτευση πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, να είναι το εφαλτήριο και για τη νέα προσπάθεια που κάνουμε, και να αφήσουμε πίσω όσα πλήγωσαν τους πολίτες», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικές ειδήσεις