ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επενδύστε στην Ελλάδα – Μακρόν: Σας στηρίζουμε, αλλά συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Τσίπρας: Επενδύστε στην Ελλάδα – Μακρόν: Σας στηρίζουμε, αλλά συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Εμανουέλ Μακρόν | Αλέξης Τσίπρας: Το στίγμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα, Παρασκευή (08/09/2017) από το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην κοινή συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης Ελλήνων και Γάλλων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

«ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ, ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ»

Ξεκινώντας την προσφώνησή του προς τον Γάλλο πρόεδρο και το κλιμάκιο των επενδυτών που τον συνοδεύουν, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» καθώς, όπως είπε «σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως το όραμά μας για επιστροφή στην κανονικότητα, δεν σημαίνει να επιστρέψουμε στο καθεστώς προ της κρίσης, με τις γνωστές στρεβλώσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε μάχη ενάντια στην ανεργία», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η μάστιγα του brain drain καταπολεμάται μόνο με την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική τοποθεσία της Ελλάδας και σημείωσε πως «στόχος είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα hub νέων τεχνολογίων και νέων επενδύσεων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση για «ουσιαστικές», όπως είπε, «τομές» σε ό,τι αφορά κυρίως τη διευκόλυνση των επενδύσεων, με έμφαση στην πάταξη της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης αλλά και την εκπόνηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο πρωθυπουργός έθεσε εαυτόν ως επικεφαλής, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μιας task force η οποία θα συμβάλει με κάθε τρόπο στη διευκόλυνση της εκπόνησης νέων επενδύσεων».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Μακρόν: Οι γαλλικές επιχειρήσεις στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Την ανάγκη να υπάρξουν νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αλλά και η Ευρωζώνη να επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τη χώρα, εξέφρασε κατά την αντιφώνησή του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και επισήμανε πως η ΕΕ με τη στάση της έσπρωξε τη χώρα σε μη ευρωπαϊκές επενδύσεις. «Από εδώ και πέρα η Ευρώπη θα πρέπει να είναι παρούσα και η Γαλλία θα είναι παρούσα».

«Οι γαλλικές επιχειρήσεις στήριξαν και στηρίζουν την ελληνική οικονομία, αναλαμβάνοντας ρίσκα», υπογράμμισε ο κ. Μακρόν, κάνοντας, παράλληλα, εκτενή αναφορά στη σπουδαιότητα της επιχειρηματικής καινοτομίας.

«Για να κερδίσετε τη μάχη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, πρέπει να πρωτοστατήσετε στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν για σήμερα Παρασκευή (08/09/2017)

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, επισκέφθηκε την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 έδωσε δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε. Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16:00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Διαβάστε ΕΔΩ για όλα όσα έγιναν κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις