ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χαρά ή με δάκρυα στα μάτια;

Χατζηδάκης: Ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χαρά ή με δάκρυα στα μάτια;

Την ικανοποίησή του για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει την Πέμπτη (14/09/2017) ο Κωστής Χατζηδάκης, ασκώντας όμως σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που είχε κρατήσει για το θέμα τα προηγούμενα χρόνια.

«Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σπίρτζης οδηγήθηκαν στην υπογραφή της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χαρά ή με δάκρυα στα μάτια. Διότι δεν ήταν μόνο αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ως αντιπολίτευση, αλλά έκαναν και ό,τι μπορούσαν επί μια διετία για να καθυστερήσουν μια σχεδόν ολοκληρωμένη διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνησης», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας, όπως λέει, πως ο κ. Σταθάκης κατηγορούσε τη ΝΔ ότι ήταν έτοιμη να ξεπουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 300.000.000 ευρώ ενώ σήμερα η συμφωνία υπογράφηκε με 45.000.000 ευρώ.

«Εν πάση περιπτώσει, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο κι εγώ προσωπικά, που είχα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, είμαστε ικανοποιημένοι διότι με την πώληση στην TRENITALIA, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να ανέβει κατηγορία στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί και πάλι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού να στείλει και τους Ιταλούς εκεί που έστειλε την Eldorado Gold o κ. Καρανίκας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης.