ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν για Σαρωνικό: Μισθώσαμε απορρυπαντικό πλοίο τρεις ώρες μετά το ελληνικό αίτημα

Κομισιόν για Σαρωνικό: Μισθώσαμε απορρυπαντικό πλοίο τρεις ώρες μετά το ελληνικό αίτημα

Νέες λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και της Κομισιόν, μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη.

Σύμφωνα με τον Κάρλος M. Γκορδεχουέλα, το ελληνικό αίτημα για βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης(ERCC) εστάλη μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου και εντός τριών ωρών μισθώθηκε απορρυπαντικό πλοίο το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες απορρύπανσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ERCC) έλαβε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα αίτημα για την κινητοποίηση απορρυπαντικού πλοίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). Περίπου τρεις ώρες αργότερα, ο EMSA μίσθωσε ένα απορρυπαντικό πλοίο και περίπου στις 9.30 π.μ. (ώρα Βελγίου) λάβαμε επιβεβαίωση ότι το πλοίο αυτό βρισκόταν ήδη στην περιοχή και είχε ξεκινήσει τις εργασίες απορρύπανσης», ανέφερε ο Γκορδεχουέλα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει όταν ερωτήθηκε πόσα ειδικά εξοπλισμένα πλοία της EMSA ήταν διαθέσιμα τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας και παρέπεμψε στην EMSA. «Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες οι ανάγκες των ελληνικών αρχών ικανοποιήθηκαν», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις