ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση κόλαφος για την κυβέρνηση - Ποια κόμματα «γκρεμίζονται»

Δημοσκόπηση κόλαφος για την κυβέρνηση - Ποια κόμματα «γκρεμίζονται»

Νέα δημοσκόπηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Τα Νέα και η οποία δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 16,1%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,2% και το ΚΚΕ με 5%.

Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 2,4%, το Ποτάμι 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10%.

Προβάδισμα έχει η Νέα Δημοκρατία και στην παράσταση νίκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 68%, ενώ μόλις το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί πως σε περίπτωση εκλογών θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση ΚΑΝΕΝΑΣ είναι ο μεγάλος νικητής με ποσοστό 43% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 25%και ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 13%.

Οι πολίτες πάντως δείχνουν μεγάλη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 75% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 71% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως, δυσαρέσκεια έχει ο κόσμος και για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 59% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική άποψη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις