ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «δίνει όλα» ο Τραμπ για την βάση της Σούδας

Τα «δίνει όλα» ο Τραμπ για την βάση της Σούδας

Έντονο το ενδιαφέρον των Αμερικανών μετά τα «τερτίπια» των Τούρκων με τους ρωσικούς πυραύλους s-400

«Deal» υψίστης σημασίας χαρακτηρίζεται η ελληοαμερικανική συμφωνία για την βάση της Σούδας που θέλει να κλείσει ο πρόεδρος Τραμπ, κατά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αυτό λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η Άγκυρα.

Η αμερικανική ηγεσία φαίνεται πως θέλει να κάνει «στροφή» στην γεωστρατηγική σκακιέρα καθώς οι ΗΠΑ βλέπουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα την μελλοντική συνεργασία τους με τον Σουλτάνο λόγω Ιράκ – Συρίας, κουρδικού αλλά και ρωσικών πυραύλων s-400.

«Αγκάθι» στις σχέσεις των δυο χωρών συνεχίζει φυσικά να παραμένει και η έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συζητήσει εκτενώς το θέμα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος φαίνεται να επιδιώκει πενταετή συμφωνία και θέλει διακαώς την συμφωνία των δυο πλευρών. Σε αυτά τα πλαίσια αναμένεται να συζητηθούν και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε ευρύτερο επίπεδο.

Η συνάντηση των δυο αντρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο χαρακτηρίζεται ως «επίσκεψη εργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να τοποθετηθεί με αποφασιστικότητα για το θέμα του ελληνικού χρέους και της ελληνικής οικονομίας ενώ θα φαίνεται πως θα μιλήσει για την ανάγκη επενδύσεων στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις