ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε και φέτος δημοσιονομική υπεραπόδοση

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε και φέτος δημοσιονομική υπεραπόδοση

Στη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την επίτευξη των στόχων προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «με δεδομένη και την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ θα έχουμε εκ νέου δημοσιονομική υπεραπόδοση».

Σε συνέντευξή του στη "Real News", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «προς το τέλος του έτους θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα θα καταλήξουμε και στο ύψος του ποσού του κοινωνικού μερίσματος». Ερωτηθείς για την πιθανότητα φοροελαφρύνσεων υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει ρυθμίσεις φορολογικής ελάφρυσνης των χαμηλότερων εισοδημάτων αλλά και συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις στο πλαίσιο των αντιμέτρων. «Στόχος είναι η συνεισφορά όλων των πολιτών ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα πράγμα που σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε και τον αγώνα ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας αφήνει αιχμές για την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων τονίζοντας ότι η μόνη κυβέρνηση που πέτυχε σοβαρή μείωση, μια συγκεκριμένη και χειροπιαστή συμφωνία για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι η σημερινή.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων