ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος στην τελετή αγιασμού στη Βουλή: Να δούμε το Έθνος μας λίγο ψηλότερα

Ιερώνυμος στην τελετή αγιασμού στη Βουλή: Να δούμε το Έθνος μας λίγο ψηλότερα

Σύνεση ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στους βουλευτές του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής αγιασμού, στην Ολομέλεια, καλώντας τους παράλληλα να εργάζονται για το καλό της Πατρίδας.

«Καλή δύναμη. Να έχετε σύνεση και να εργάζεστε για το καλό της πατρίδας μας και μάλιστα, όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής πολιτείας, αλλά να δούμε λίγο ψηλότερα το Έθνος μας. Καλές και πολλές υπομονές» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτές.

Με τον αγιασμό άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της Γ' Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων, ενώ το απόγευμα το Σώμα της Ολομέλειας θα εκλέξει τους νέους κοσμήτορες και γραμματείς.

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Εξερχόμενος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μίλησε στους δημοσιογράφους και απάντησε σε φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Ζούμε μία ωραία σύμπτωση αυτές τις ημέρες, σήμερα κάναμε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Βουλής μας, και από εδώ συνέχεια θα έχουμε τον αγιασμό και την έναρξη των εργασιών της αντίστοιχης Βουλής, μάλλον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι πράγματι πολύ σπουδαία αυτή η στιγμή, διότι οι δύο μεγάλοι θεσμοί συνέρχονται επί τα αυτώ, να αντιμετωπίσουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Έλληνες. Να ευχηθείτε ο αγιασμός αυτός να είναι δημιουργικός, να φωτίσει κι εμάς τους αρχιερείς, να φωτίσει και τους βουλευτές μας, να φωτίσει και τον λαό μας, ώστε να πάμε μπροστά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, απάντησε: «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η Πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν κατά τη διάρκεια του αγιασμού ανέφερε «να κοιτάμε ψηλότερα», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε: «Ασχολούμεθα όλοι με τα δάνεια, τι χρωστάμε, το τούτο, το κείνο. Εδώ είμαστε περίπου 10 εκατομμύρια. Άλλα 10 εκατομμύρια Έλληνες σκορπισμένοι σε όλον τον κόσμο. Τους σκέπτεται κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Κάνουμε τίποτα γι' αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Σχετικές ειδήσεις