ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Στο τραπέζι η πρόταση Θεοδωράκη για εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: Στο τραπέζι η πρόταση Θεοδωράκη για εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκλογές της νέας ηγεσίας που θα στελεχώσει το νέο πολιτικό φορέα τηςΚεντροαριστεράς και το απόγευμα της Τετάρτης (04/10/2017) συνεδριάζει η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση για να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία κατέθεσε, όπως είχε δεσμευτεί, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι η πρότασή του θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση. Όπως λέει θα δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

«Η πρότασή μας δεν μεταβάλλει καθόλου το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και δεν επιφέρει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Και βέβαια εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα όλων. Το πλέον σημαντικό είναι ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια», ανέφερε σε δήλωσή του συμπληρώνοντας ότι το νέο προοδευτικό κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό, πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους.

Η πρόταση, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, α) είναι απολύτως συμβατή με τις τεχνολογικές λύσεις που έχει ήδη προκρίνει η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο, β) δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, γ) δεν απαιτεί επιπλέον χρόνο.

Προβλέπει διαδικασία ηλεκτρονικής προεγγραφής για όσους θέλουν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως, την ταυτοποίησή τους και τον τρόπο ψηφοφορίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις