ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει

Τζανακόπουλος: Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει

Την εκτίμηση ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως καλύπτονται στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση, και η επένδυση δεν θα αντιμετωπίσει νέα εμπόδια.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια, που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία & κοινωνία. Παράλληλα όμως είναι πλήρως δεσμευμένη στην τήρηση του νόμου και των κανόνων. Αυτά ισχύουν και στην επένδυση στο Ελληνικό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, με τη χθεσινή απόφαση γίνεται ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει το σχέδιο, με προστασία στην πολιτιστική κληρονομιά και κατοχυρώνοντας τη «νομική ασφάλεια».

Παράλληλα τόνισε πως η απόφαση του ΚΑΣ είναι πλήρως συμβατή με τη συμφωνία που έχει υπογράψει το Δημόσιο με τον επενδυτή.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις διαδικαστικές ενέργειες, ώστε εντός της ορισμένης χρονικής προθεσμίας να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Η διαδικασία θα κινηθεί με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ότι το Δημόσιο έχει καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ από το Δημόσιο στον επενδυτή», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση του επενδυτή. Ενας εξ αυτών ήταν να υπάρξει περιορισμός δόμησης σε ποσοστό άνω του 30% της έκτασης και ο άλλος να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από πλευράς δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις