ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Φίλη στην Ιεραρχία για την αλλαγή φύλου: Ηθικολογεί και λειτουργεί ως δομή εξουσίας

Επίθεση Φίλη στην Ιεραρχία για την αλλαγή φύλου: Ηθικολογεί και λειτουργεί ως δομή εξουσίας

Επίθεση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, με αφορμή τη σφοδρή και οργισμένη αντίδρασή της για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, εξαπολύει ο Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για ηθικολογία και περιθωριακό λόγο.

Ο πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του στον Σκάι, ισχυρίζεται ότι η Ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας και ξεχνά τα μηνύματα του χριστιανισμού, ότι επιθυμεί λαοσυνάξεις και με τον περιθωριακό της λόγο σπρώχνει κοινωνικές ομάδες «στα νύχια ενός ρατσιστικού λόγου».

Σύμφωνα με τον κύριο Φίλη «η στάση της ιεραρχίας εναντιώνεται στο δικαίωμα των ανθρώπων να υπάρχουν που είναι ο θεμέλιος λίθος της Εκκλησίας του Χριστού. H ιεραρχία με τον περιθωριακό της λόγο σπρώχνει μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες στα νύχια μιας διάκρισης και ενός ρατσιστικού λόγου».

«Η ιεραρχία λειτουργώντας ως μια δομή εξουσίας ξεχνά πολλά από τα μηνύματα του χριστιανισμού και επιθυμεί λαοσυνάξεις αλλά ο κόσμος έχει σήμερα άλλα προβλήματα και δεν παρασύρεται από τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε ο κ Φίλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην υπουργός ζητάει να παραμείνει η διάταξη για το δικαίωμα νομικής αναγνώρισης φύλου στα 15 έτη, επισημαίνοντας όμως ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις του επιστημονικού κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις