ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός Μητσοτάκη για το προσφυγικό – Τι συζήτησε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Προβληματισμός Μητσοτάκη για το προσφυγικό – Τι συζήτησε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σήμερα, στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς και ότι υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες, ζήτημα που, όπως είπε, «θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση διαχείριση με βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών».
Συνεχάρη μάλιστα τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για τη δουλειά που έχει κάνει, διαχειριζόμενος ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο χαρτοφυλάκιο, μία δουλειά που, όπως τόνισε, είναι ωφέλιμη τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας, οικονομικά, πολιτικά, με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία, στα νησιά κυρίως, «ενός τείχους το οποίο δεν θα είναι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν στην Ευρώπη, αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων».

Παράλληλα, εξήρε τη στάση της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό. «Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες σύντομα με τη συνεργασία των τοπικών Αρχών, των Αρχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους θα ξεπεραστεί. Αλλά θα πρέπει να εντατικοποιηθεί περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι έκταση της Ευρώπης και όταν για την Ευρώπη ισχύει η ευρωτουρκική συνεννόηση, εκ των πραγμάτων και φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αποτελεσματικότερης και καλύτερης συνεργασίας» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις