ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος σε Μητσοτάκη για αναβάθμιση F-16: «Μην παρασύρεσαι από κνίτες συμβούλους»

Καμμένος σε Μητσοτάκη για αναβάθμιση F-16: «Μην παρασύρεσαι από κνίτες συμβούλους»

Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε από τις ΗΠΑ την Τετάρτη (18/10/2017) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τις επικρίσεις που άσκησε στην κυβέρνηση για το κόστος της αναβάθμισης των F-16.

«Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του. Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια», δήλωσε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στα όσα συζήτησαν οι κύριοι Τσίπρας και Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, σχολίαζε: «Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16. Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σχετικές ειδήσεις