ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα του Πρωθυπουργού: «Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη για ασφάλεια και εγκληματικότητα

Ώρα του Πρωθυπουργού: «Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη για ασφάλεια και εγκληματικότητα

Ανεβαίνει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (27/10/2017) στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», στη Βουλή, για το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας.

ΣΤΙΣ 09:30 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27/10) Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ F-16

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε την Πέμπτη (26/10/2017) επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, καλώντας να απαντήσει για «την έξαρση της εγκληματικότητα και την αύξηση φαινομένων βίας».

Στην ερώτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή της ΝΔ για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε "ανεπίκαιρο" το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας, κι από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», τονίζει στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς και οι λεγόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες κι επικαλείται ως απόδειξη των αναφερόμενων το πρόσφατο παράδειγμα του «πρωτοφανούς ξυλοδαρμού» τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων και του εμπρησμού του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης.

«Την ίδια στιγμή, μέλη "συλλογικοτήτων" εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια», προσθέτει επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταλογίζει δε στην κυβέρνηση ότι η "απάντηση" της σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών».

Κατόπιν τούτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτά τον πρωθυπουργό και τον καλεί στην Βουλή να απαντήσει «με ποιόν τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την γενικευμένη πλέον ανομία και τη συνεχόμενη διασάλευση της δημόσιας τάξης; Κι ακόμη αν η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση «της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας ή ο πρωθυπουργός πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ' ευφημισμόν συλλογικότητες;».

Η αντίδραση του Μαξίμου

Στην ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου δεν απάντησε επί της ουσίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αρκέστηκε απλώς να εκδώσει μια ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης (26/10/2017), στην οποία αναφερόταν απλώς ότι «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα απαντήσει αύριο, Παρασκευή 27.10.2017 στις 09.30 π.μ., σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στη Βουλή.

Όπως όλα δείχνουν, αναμένεται μια ιδιαίτερα «θερμή» συνεδρίαση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να «ανεβάζει στροφές» και τον κ. Μητσοτάκη να καθιστά σαφές προς όλα τα στελέχη του κόμματος να εντείνουν την αντιπολίτευσή τους επί του κυβερνητικού έργου.

Σχετικές ειδήσεις