ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28η Οκτωβρίου - Νίκος Νικολόπουλος: Επίκαιρο «ΟΧΙ» στα «νέα Θρησκευτικά»

28η Οκτωβρίου - Νίκος Νικολόπουλος: Επίκαιρο «ΟΧΙ» στα «νέα Θρησκευτικά»

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε το δικό του «επίκαιρο ΟΧΙ» στα νέα θρησκευτικά», «χάριν της πίστης, της οικογένειας και της πατρίδας μας».

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι προτίθεται να αναλάβει νέες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες «μέχρις ότου γίνει σεβαστή η συνταγματική αρχή της ισότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας των ορθόδοξων μαθητών».

«Οι προκλήσεις και οι παραδοξότητες μπροστά στη σθεναρή αντίσταση μας, δεν θα ευδοκιμήσουν. Χιλιάδες λαού διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική υποτέλεια, που θέλει να εφαρμόσει τις εντολές της νέας τάξης για να αποδομηθεί η Ελληνική οικογένεια και η ορθόδοξη πίστη μας. Οι Ελληνορθόδοξοι φορείς, κληρικοί, θεολόγοι και πλήθος λαού είπαν μυριόστομο "ΟΧΙ" στα πολυθρησκειακά, νέα Προγράμματα Σπουδών και τους φακέλους των μαθητών. Είναι αδιανόητη η υποχρεωτική και πειθαναγκαστική συγκεκριμένη διδασκαλία, την ίδια στιγμή που μαθητές άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα απολαμβάνουν το δικαίωμα να διδάσκονται βιβλία, τα οποία επιλέγονται από τις θρησκευτικές τους κοινότητες. Λέμε "ΟΧΙ" στα νέα θρησκευτικά, χάριν της πίστης, της οικογένειας και της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ενημέρωσε, επίσης, ότι προτίθεται ν’ αναλάβει νέες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες «μέχρις ότου γίνει σεβαστή η συνταγματική αρχή της ισότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας των ορθόδοξων μαθητών, που δικαιούνται να διδάσκονται το μάθημα των θρησκευτικών σύμφωνα με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων τους».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων