ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Δεν είναι κανονική μια χώρα όπου το κράτος χρωστά στους φορολογουμένους 6 δισ. ευρώ

Μπακογιάννη: Δεν είναι κανονική μια χώρα όπου το κράτος χρωστά στους φορολογουμένους 6 δισ. ευρώ

«Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα ούτε είναι ούτε μπορεί να γίνει κανονική χώρα. Διότι πολύ απλά δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας την Τετάρτη (01/11/2017) σε εκδήλωση της ΝΔ στους Αμπελοκήπους.

Η βουλευτής της ΝΔ, υπενθύμισε στο ακροατήριό της, πως οι συνολικές οφειλές των Ελλήνων στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τα 130 δισ. ευρώ.

«Δεν είναι κανονική μια χώρα όπου το κράτος χρωστά στους φορολογουμένους 6 δισεκατομμύρια. Δεν είναι κανονική μια χώρα, όπου οι μπαχαλάκηδες καταστρέφουν ανενόχλητοι τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Όπου τρεις Ευέλπιδες, τρία νέα παιδιά, δέχονται βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική μια χώρα στην οποία πυρπολούνται αστυνομικά τμήματα και τα πανεπιστήμια γίνονται άντρο ανομίας», τόνισε.

Η πρώην υπουργός σημείωσε ότι η επέβαλε περικοπές στις συντάξεις, καθώς και νέους φόρους, και δήλωσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. Υποσχέθηκε είπε ότι η ΝΔ θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια και θα θεσπίσει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, υποστήριξε ότι η πολιτική του κ. Τσίπρα διώχνει τις επενδύσεις φέρνοντας ως παράδειγμα την ιστορική βιομηχανία PITSOS, και πρόσθεσε πως «έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, που θα δώσει ανάσα στα χρεωμένα νοικοκυριά και μια δεύτερη ευκαιρία στους άξιους επιχειρηματίες που χτυπήθηκαν από την κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ