ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Συνειδητή επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η εξόντωση της μεσαίας τάξης

Γεννηματά: Συνειδητή επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η εξόντωση της μεσαίας τάξης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απόψε από την Τρίπολη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Μαλλιαροπούλειο δημοτικό θέατρο

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, «έχω πει πολλές φορές ότι στοχεύουν στην εξόντωση της μεσαίας τάξης και χθες στην Βουλή ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός το ομολόγησε κυνικά».

«Παραδέχθηκε ανενδοίαστα», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι «είναι συνειδητή επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η εξόντωση της "μεσαίας τάξης", των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «η κυβέρνηση τους φτωχοποιεί όλους, ακόμα και τους αδύναμους, με τους έμμεσους φόρους, την περικοπή του ΕΚΑΣ, την μείωση του επιδόματος θέρμανσης, των κοινωνικών επιδομάτων και αύριο με την κατάργηση του αφορολόγητου».

Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας αλήθεια έχει να μας πει τίποτε τώρα; Ή θα λέει πάλι για "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια, η οποία από παντού, ακόμη και από την Ε.Ε., διαψεύδεται;».

Σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος είναι ένας» και εξήγησε: «Ανάπτυξη, επενδύσεις για να αυξήσουμε τον πλούτο και κοινωνικά δίκαιη διανομή του, για να αναπνεύσει η μεσαία τάξη και να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες».

Στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παντελή έλλειψη σεβασμού στην αξιοπρέπεια των πολιτών» και όπως πρόσθεσε, «αυτό αποδείχθηκε από τον εξαναγκασμό τους να περιμένουν στις ουρές των ATM των τραπεζών το 2015,και τώρα στις ουρές για τις ηλεκτρονικές κάρτες».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά έκανε αναφορά και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός η κοινωνική αλληλεγγύη. Ασφαλώς. Αλλά για μας είναι προτεραιότητα πολιτικής, στην ΝΔ προκαλεί διαχρονική αλλεργία».

Πηγη ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις