ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Τόσκας για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ - Ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Μαξίμου ο Τόσκας για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ - Ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα

Η επίσκεψη έγινε προκειμένου να τον ενημερώσει για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, χθες το βράδυ, Δευτέρα 6/11/2017.

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τόσκας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Τσίπρα μέχρι και πριν από λίγη ώρα για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει αμέσως μετά την επίθεση χθες το βράδυ, Δευτέρα 7/11/2017, με τον κ. Τόσκα και του έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ταυτοποίηση του όπλου

Την «ταυτοποίηση» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, διαμετρήματος 7,62 mm. Το ίδιο, είχε χρησιμοποιήθηκε στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014, των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιουλίου 2016 και σε βάρος των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου φέτος. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση αυτή τη φορά, εξετάζοντας το ενδεχόμενο το όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί «κατά παραγγελία» από διαφορέτικές οργανώσεις.

Σχετικές ειδήσεις