ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά αποτελέσματα: Γιατί έχει σημασία ο δεύτερος και όχι ο πρώτος

Κεντροαριστερά αποτελέσματα: Γιατί έχει σημασία ο δεύτερος και όχι ο πρώτος

Αισιοδοξία επικρατεί στα στρατόπεδα της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Η συμμετοχή των πολιτών ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ξεπερνώντας τις 200.000.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εξέφρασε ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Εφόσον κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% + 1ψήφο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Μεγάλο φαβορί φυσικά είναι η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του κόμματος σε όλα τις δημοσκοπήσεις έδειχνε πως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις, μιας και η «ισχυρή» γυναίκα της Κεντροαριστεράς κερδίζει με μεγάλη διαφορά την πρώτη μάχη. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στην κ. Γεννηματά αναγνωρίζεται πως κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες εποχές και καταστάσεις, διατήρησε σκληρή αντιπολιτευτική τακτική και προχωρά σε ενέργειες και συμμαχίες που θα σημάνουν την επόμενη μέρα για την Κεντροαριστερά.

Το ζητούμενο ήταν ποιος από τους υπόλοιπους υποψηφίους θα καταφέρει να είναι στο δεύτερο γύρο.

Τι εννοούμε με αυτό;

Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να είναι κοντά οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ναι μεν είχε μια δυναμική, ωστόσο, αν πήγαινε στον δεύτερο γύρο με την Φώφη, δεν θα έχει καμία τύχη.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μπορεί στις εθνικές εκλογές να κατάφερε να μπει στη Βουλή με το «Ποτάμι», εντούτοις, δεν αποτελεί το πρόσωπο που έχει τις συμμαχίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς που είναι ικανές να τον αναδείξουν σε νέο αρχηγό.

Και πάμε τώρα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο νεαρός Κρητικός ευρωβουλευτής έχει κατ’ αρχάς μαζί του τη νεολαία. Επίσης, έχει τη στήριξη του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ καθώς και κορυφαίων στελεχών του Κινήματος που ήρθαν σε ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά. Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως αν τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης πάει στο δεύτερο γύρο τότε αναμένεται ένα μεγάλο ντέρμπι με τη Φώφη Γεννηματά που θα κριθεί στο… νήμα!

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr και θα σας μεταφέρουμε έγκυρα και έγκαιρα τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στην Κεντροαριστερά.

Σχετικές ειδήσεις