ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Σούλτς: Τι συζήτησαν οι δύο πολιτικοί

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Σούλτς: Τι συζήτησαν οι δύο πολιτικοί

Αλέξης Τσίπρας | Μάρτιν Σουλτς: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς, είχε σήμερα, Παρασκευή (24/11/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συμομιλίας που βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο για το αεροδρόμιο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και με τον τέως πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, ο Γερμανός πολιτικός τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά και την κατάρρευση συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Ο κ. Τσίπρας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, εν όψει, μάλιστα, κρισίμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην Ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεών σου, αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί...», φέρεται να του είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα