ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακελειό Αίγυπτος: Ο πολιτικός κόσμος για την τραγωδία στο Σινά

Μακελειό Αίγυπτος: Ο πολιτικός κόσμος για την τραγωδία στο Σινά

Τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, εξέφρασε την Παρασκευή (24/11/2017) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την εκατόμβη νεκρών που σημειώθηκε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο βόρειο Σινά.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» και μέσω του μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο Μιχαήλ Διάμεση, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Τσίπρας: Ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε στο Twitter: «Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού».

Μητσοτάκης: Νιώθω συγκλονισμένος

Με μία ανάρτηση στο Twitter και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει συγκλονισμένος για την τραγωδία στο Σινά. «Νιώθω συγκλονισμένος. Η τραγωδία στο Σινά μας οδηγεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Τέλος στο αίμα που φέρνει το μίσος», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γεννηματά: Φρίκη και αγανάκτηση

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για τη δολοφονική επίθεση στο βόρειο Σινά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόνο φρίκη και αγανάκτηση προκαλεί η δολοφονική επίθεση απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους που προσεύχονταν. Είμαστε όλοι μαζί κατά της τρομοκρατίας, μαζί με τον αιγυπτιακό λαό που δοκιμάζεται».

ΚΚΕ: Τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής σε βάρος των λαών

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη νέα επίθεση στην Αίγυπτο, που οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο λαό της Αιγύπτου, και επισημαίνει:

«Τέτοιου είδους επιθέσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των επεμβάσεων και των πολέμων, για την ένταση της καταστολής σε βάρος των λαών».

Το Ποτάμι: Θλιβερός κύκλος αίματος

«Ενάντιοι σε οποιαδήποτε μορφή και οποιαδήποτε έννοια βίας, καταδικάζουμε απερίφραστα την τραγική απώλεια της ζωής 235 θυμάτων στο Σινά και μάλιστα σε μία κατεξοχήν ειρηνική εκδήλωση καθημερινότητάς τους, την ώρα της προσευχής», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Το Ποτάμι εκφράζει τη βαθιά του λύπη στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν και την πλήρη συμπάθειά του στους τραυματίες της απάνθρωπης αυτής ενέργειας. Και, για μία ακόμα φορά, διακηρύσσει ότι o θλιβερός κύκλος του αίματος μόνο τραγικές συνέπειες επιφυλάσσει σε όσους έχουν σχέση με αυτόν».

Βούτσης: Αποτροπιασμός για τη βάρβαρη πράξη

Την απερίφραστη καταδίκη του και τον αποτροπιασμό του για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου κ. Ali Abdel Aal Sayed Ahmed.

Η δήλωση του κ. Βούτση έχει ως εξής:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες της σημερινής τρομοκρατικής επίθεσης στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ.

Καταδικάζουμε με τρόπο κατηγορηματικό και απερίφραστο την αιματηρή αυτή επίθεση και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βάρβαρη πράξη».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αίγυπτο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο τέμενος αλ Ράουνταχ, πλησίον της πόλης Ελ Αρίς, στην επαρχία του Βορείου Σινά, καθώς και την ανησυχία μας για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. Διαβεβαιώνουμε, γι ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ακλόνητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου αυτές απειλούνται».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το μακελειό στην Αίγυπτο

Δείτε εδώ περισσότερα θέμα για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σχετικές ειδήσεις