ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Ερώτηση Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση των φυλακισμένων συμπροέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κατέθεσε την Πέμπτη (07/12/2017) ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αφού αναφέρει το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος των δύο πολιτικών που δικάζονται χθες και σήμερα, ημέρα άφιξης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζει την απάντηση που είχε δώσει ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση, Γ. Χαν. Τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Χαν είχε εκφράσει την ανησυχία του για την οπισθοδρόμηση των δημοκρατικών προτύπων στην Τουρκία και είχε μιλήσει για έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αφορμή τη δίκη που ξεκινά σήμερα, ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν προτίθεται να λάβει μέτρα για τη διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης για τους Γιουκσέκνταγ και Ντεμιρτάς και εάν η Τουρκία, ως μία προς ένταξη χώρα, σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για το Νίκο Ανδρουλάκη

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πηγή φωτό: Eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις