ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Ο δήμαρχος εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη Μυτιλήνη

Κυβερνητικές πηγές: Ο δήμαρχος εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη Μυτιλήνη

«Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξης των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις αντιδράσεις εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης.

Προσθέτουν, επίσης, πως «ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές παραθέτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Μυτιλήνη, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Τέλος, αναφορικά με το δήμαρχο του νησιού, Σπύρο Γαληνό σημειώνουν πως «αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Σχετικές ειδήσεις