ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Οι προτάσεις Τουσκ για το προσφυγικό παραβιάζουν τις συνθήκες της Ε.Ε.

Γεννηματά: Οι προτάσεις Τουσκ για το προσφυγικό παραβιάζουν τις συνθήκες της Ε.Ε.

Παρέμβαση στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά εξαπόλυσε επίθεση ενάντια στον Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή την πρόταση του για το προσφυγικό.

«Ήταν ένα σοκ για μας και μας βρίσκει απέναντι, η πρόταση του κ. Τουσκ για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων κατανομής προσφύγων, ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε ότι οι προτάσεις Τουσκ παραβιάζουν ευθέως τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή τους», τόνισε.

«Το κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει Ένωση», είπε επίσης η κυρία Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε άμεσα ένα προοδευτικό σχέδιο ενοποίησης» και συνέχισε λέγοντας, «η θαρραλέα τοποθέτηση του Μάρτιν Σουλτς για την οικοδόμηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, μπορεί να ανοίξει νέους, ελπιδοφόρους ορίζοντες».

«Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόταση των Σοσιαλιστών και του Πιέρ Μοσχοβισί , να σταματήσει το EUROGROUP να είναι ένας θεσμός που δεν λογοδοτεί πουθενά» και προσέθεσε, «θέλουμε έναν Υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα ελέγχεται άμεσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ταυτοχρόνως θα είναι Αντιπρόεδρος της Κομισιόν».