ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα δίδυμα που... «σκοτώνουν» στη νέα κυβέρνηση

Τα δίδυμα που... «σκοτώνουν» στη νέα κυβέρνηση

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στιγμές «υπόσχεται» η αναγκαστική συγκατοίκηση ορισμένων πολιτικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η συμμετοχή στο σχήμα στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που παλαιότερα είχαν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου μαρτυρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το εγχείρημα της κυβέρνησης συνεργασίας, και αν όντως συνιστά «νέα σελίδα στον πολιτικό πολιτισμό», όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης-Άδωνις Γεωργιάδης

Πρώτο στη λίστα έρχεται το δίδυμο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ο δεύτερος ανέλαβε υφυπουργός με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία. Οι δύο πολιτικοί στο παρελθόν είχαν ανταλλάξει πυρά και ανακοινώσεις για θέματα Δημοσίας Τάξης–χαρακτηριστικό το παράδειγμα, όταν κουκουλοφόροι είχαν για άλλη μια φορά σπάσει τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου του κ. Γεωργιάδη στα Εξάρχεια-, κάτι που ώθησε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ να στείλει «συγχαρητήρια επιστολή» στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Κώστας Σκανδαλίδης – Αστέριος Ροντούλης

Μια άλλη «πολλά υποσχόμενη συγκατοίκηση» είναι αυτή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να πρέπει να έχει αγαστή συνεργασία με τον πληθωρικό στις εκφράσεις, Αστέριο Ροντούλη του ΛΑΟΣ, ο οποίος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γεωργικά, καθώς η Λάρισα είναι η περιφέρεια στην οποία εκλέγεται.

Ευάγγελος Βενιζέλος – Ιωάννης Μουρμούρας

Ένα άλλο δίδυμο που θα δούμε πώς θα εξελιχθεί είναι αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Μουρμούρα, σε ρόλο υφυπουργού, ο οποίος γνωρίζει άψογα τα οικονομικά.

Δημήτρης Αβραμόπουλος-Γιάννης Ραγκούσης-Γεώργιος Γεωργίου

Ενδιαφέρον έχει και η τριπλή συνύπαρξη του υπουργείου Άμυνας, με το Δημήτρη Αβραμόπουλο υπουργό, το Γιάννη Ραγκούση αναπληρωτή υπουργό και τον Γεώργιο Γεωργίου του ΛΑΟΣ σε ρόλο υφυπουργού.

Άννα Διαμαντοπούλου-Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ένα άλλο δίδυμο, που ωστόσο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, κατά τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι αυτό στο υπουργείο Παιδείας, όπου η Άννα Διαμαντοπούλου παρέμεινε, με αναπληρωτή υπουργό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Καίτοι οι δύο πλευρές κατάφεραν στο παρελθόν να συνεννοηθούν με επιτυχία, στη σχέση τους μπαίνει και ο παράγοντας «πανεπιστημιακή κοινότητα», με την οποία η κ. Διαμαντοπούλου δεν διαθέτει και τις καλύτερες των σχέσεων, σε αντίθεση με τον κ. Αρβανιτόπουλο, που είναι και πανεπιστημιακός.

Μάκης Βορίδης-Γιάννης Μαγκριώτης

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία του Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο Υποδομών, με τον Γιάννη Μαγκριώτη ως υφυπουργό, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι θέσεις του κ. Βορίδη στο διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί, για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, καθώς και τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Σταύρος Δήμας-Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Να σημειωθεί βέβαια ότι η πιο ήρεμη «συγκατοίκηση» αναμένεται ότι θα είναι αυτή του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Σταύρο Δήμα να εξάρει κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής την εμπειρία της αναπληρώτριας υπουργού, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και να αναφέρεται στην θητεία τους στις Βρυξέλλες.