ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεκινά η μάχη των ψηφοδελτίων στη ΝΔ

Ξεκινά η μάχη των ψηφοδελτίων στη ΝΔ

Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο πως θα βρουν τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο φαίνεται πως «φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σχηματιστεί άτυπη επιτροπή για τη συγκρότηση των γαλάζιων ψηφοδελτίων όποτε και αν γίνουν εκλογές, με το διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Κώστα Μπούρα, τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και το Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση νέων υποψηφίων, ικανών να αλλάξουν τις ισορροπίες σε τοπικό επίπεδο.

Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης που παραιτήθηκαν πριν ένα μήνα (Α.Κατσανιώτης, Ι.Παναγιωτόπουλος, Δ.Βαρτζόπουλος), ενώ αναζητούνται και φρέσκα πρόσωπα από το χώρο της νεολαίας με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σ.Ιωαννίδη να σκέφτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του Δράμα, τον πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κ.Κυρανάκη τη Μαγνησία και τον πρ.Γραμματέα ΚΕ της ΟΝΝΕΔ Β.Αξιώτη τη Β.Αθήνας.

Στη Λάρισα όπως όλα δείχνουν θα επανακάμψει ο Χρήστος Ζώης, στη Β' Αθήνας θα δοκιμάσει την τύχη του ο Γ.Κουμουτσάκος, ενώ ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστας, θα δοκιμάσει την τύχη του στην ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας, τις Σέρρες.

Ανάμεσα σε εκείνους που θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά το σταυρό δε θα πρέπει να ξεχάσει κανείς τους κ. Γ.Μιχελάκη (Β' Αθήνας) και Χ.Αθανασίου (Μυτιλήνη), οι οποίοι στις εκλογές του 2012 συμπεριλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει και τη μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά που θα πρέπει να λύσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Σταμάτης θα διεκδικήσουν μία εκλόγιμη θέση, με το Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και το στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρου να μπαίνουν δυνατά στη γαλάζια εξίσωση η οποία σε περίπτωση ήττας θα δώσει σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα στη γαλάζια παράταξη 3-4 εκλόγιμες θέσεις.

Σχετικές ειδήσεις