ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Αυτή είναι η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη (pic)

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Αυτή είναι η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη (pic)

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης,ο βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς που αναλαμβάνει το πιο κρίσιμο υπουργείο της νέας κυβέρνησης, είναι σίγουρα το πρόσωπο των ημερών.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η σύζυγός του και γνωστή εικαστικός, είναι μέλος της πατρινής οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Η Δανάη, που πρόσφατα παρουσίασε έργα της στο Salon De Brigolage της Αθήνας, είναι κόρη του Φαίδωνα Στράτου και της Ελένης Πόταγα - Στράτου, μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες εικαστικούς, από την οποία έχει κληρονομήσει το καλλιτεχνικό γονίδιο.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος.

Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Όστιν) καθώς και "Economist-in-residence" στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ.

Πηγή: thebest.gr

Σχετικές ειδήσεις