ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα – Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα – Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο

Ιδέα του νέου Προέδρου η πρόσκληση σε νυν και τέως πρωθυπουργό...

Ψάρι και σαλάτα περιείχε το γεύμα που παρέθεσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο διάδοχό του, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον τέως πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και σε ορισμένους συνεργάτες τους.

Βέβαια αυτό το – βασικά εθιμοτυπικό - γεύμα έκρυβε την είδηση της συνύπαρξης Τσίπρα και Σαμαρά, των οποίων οι σχέσεις είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ωστόσο, ότι αυτή η συνύπαρξη «ζέστανε» μεν λίγο το μεταξύ τους άσχημο κλίμα, ωστόσο δεν... έσπασε τον πάγο.

Πάντοτε κατά τις πληροφορίες μας, χαιρετήθηκαν, αντάλλαξαν μερικές τυπικές κουβέντες, αλλά... μέχρις εκεί.

Δεν έγινε κάποια παραπάνω συζήτηση, που ενδεχομένως να οδηγούσε σε ένα μεταξύ τους κατευνασμό...

Ωστόσο, έγκυρες πολιτικές πηγές εκφράζουν μια κάποια αισιοδοξία, ότι μετά από αυτή την έστω τυπική επαφή, ίσως να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποκατάστασης της θεσμικής τους έτσι κι αλλιώς σχέσης, αφού ο ένας είναι ο πρωθυπουργός κι ο άλλος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Να σημειώσουμε, ότι αυτή η κατευναστική πρόταση, να παρακαθίσουν δηλαδή στο ίδιο τραπέζι, έγινε απ' το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Όταν κλήθηκε απ' τον Καρ. Παπούλια σε αυτό το εθιμοτυπικό γεύμα, του είπε: «Πρόεδρε, να μην καλέσεις και τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης»;

Ο απερχόμενος Πρόεδρος με χιούμορ αποδέχτηκε αυτή την πρόταση...

Το γεύμα διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αποχώρησε μισή ώρα περίπου πριν αποχωρήσουν οι υπόλοιποι.

Ο λόγος, όπως εξήγησε στους άλλους συνδαιτυμόνες, ήταν ότι έπρεπε να κάνει εκείνη την ώρα κάποια επείγοντα τηλεφωνήματα, μεταξύ αυτών και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέσβης, Π. Μολυβιάτης, ο πρέσβης ε.τ., Γ. Γεννηματάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτ. Ρίζος, ο οποίος κατά τις πληροφορίες μας θα είναι ο νέος επικεφαλής του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας, μόλις λήξει η θητεία του στο ΣτΕ.

Σχετικές ειδήσεις