ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έρχεται νέο κόμμα - κίνηση στο χώρο της Δεξιάς;

Έρχεται νέο κόμμα - κίνηση στο χώρο της Δεξιάς;

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία - Δημοφιλές στέλεχος και πρώην υπουργός της ΝΔ μαζεύει υπογραφές για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα

Όσοι νομίζουν ότι μετά τη χθεσινή (9/03/2015) συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής τα πράγματα στη γαλάζια παράταξη έληξαν, μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο «πόλεμος» μόλις τώρα ξεκίνησε. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη ΝΔ επιμένουν ότι σε λίγες μέρες θα «σκάσει» είδηση βόμβα περι συλλογής υπογραφών στο χώρο της Κεντροδεξιάς με στόχο να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Σαμαράς στο χώρο της γαλάζιας παράταξης. «Αφού δεν αφήνει το κόμμα, θα ξαναφτιάξουμε από την αρχή τη ΝΔ» είναι η φράση που ψυθιρίζουν στο παρασκήνιο πολλά στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι σύμβουλοί του αποτελούν «ξένο σώμα» στην παράταξη.

Ήδη από χθες το βράδυ, κυκλοφορούν φήμες, πως στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός ξεκινά τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός σχηματισμός, με προοπτική μετεξέλιξης σε νέο κεντροδεξιό κόμμα. Αυτό που πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι εάν η κίνηση αυτή έχει την «έγκριση» του Κώστα Καραμανλή καθώς και των υπολοίπων διακδικητών της αρχηγίας ή αν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια.