ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα κόντρα Παππά - Κωνσταντοπούλου για το ΕΣΡ

Νέα κόντρα Παππά - Κωνσταντοπούλου για το ΕΣΡ

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κόντρα μεταξύ του Νίκου Παππά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ πρότεινε να οριστούν νέα μέλη και στις 7 θέσεις του δ.σ. της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή τόσο να πληρωθούν οι τρεις θέσεις που έχουν μείνει κενές μετά τις παραιτήσεις που υπήρξαν τον περασμένο Απρίλιο, όσο και να αντικατασταθούν τα τέσσερα υπόλοιπα μέλη (μεταξύ των οποίων είναι και η μητέρα της προέδρου της Βουλής, Λίνα Αλεξίου).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να αντέδρασε, ζητώντας η πρόταση της κυβέρνησης να αφορά στην πλήρωση μόνο των τριών κενών θέσεων.

Στην αντιπαράθεση, που διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, παρενέβη ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, προτείνοντας να υπάρξει νομική τεκμηρίωση των δύο προτάσεων, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και από τη επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, και να επιστρέψει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων μετά την επανέναρξη των εργασιών στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχαν σφοδρή αντιπαράθεση προ ημερών και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα του ΕΣΡ, στην οποία παρενέβη και ο πατέρας του υπουργού Στ. Παππάς.

Σχετικές ειδήσεις